Op 23 mei aanstaande organiseert de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken (MCOIG) een ontbijtsessie (van 9:00 uur tot 11:00 uur) waarin de nieuwste ontwikkelingen van de Wet open overheid centraal staan.

Vaste tafelgast is staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering), en deze keer wordt zij vergezeld door haar ambtsgenoot staatssecretaris Fleur Gräper (OCW). Gastheer is Bas Eenhoorn, hij neemt de honneurs waar voor Arre Zuurmond die helaas zijn functie als regeringscommissaris Informatiehuishouding eerder dan verwacht moest neerleggen. De sessie vindt plaats in de Centrale Bibliotheek in Den Haag en u kunt er online bij zijn.
‚Äć
Aan het exacte programma wordt nog gewerkt door de MCOIG, maar een aantal programmaonderdelen staat al vast. Zo zal Martin Berendse, vicevoorzitter van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI), het advies van het ACOI over de meerjarenplannen digitale informatiehuishouding van BZK en OCW en dat van de koepelorganisaties (VNG, IPO en UvW) overhandigen aan de staatssecretarissen Van Huffelen en Gräper. Daarna gaan zij aan tafel in gesprek hierover. Welke verbeterpunten draagt het Adviescollege aan? Verder zal de MCOIG een update geven over de plannen, wordt er een prangende Woo-verzoek-casus ontleed en worden er maatschappelijke organisaties uitgenodigd die vanuit hun perspectief belichten hoe het staat met de informatierelatie overheid-burgers.

Vast onderdeel is de uitreiking van de Transparantieprijs. De Transparantieprijs Over Informatie Gesproken wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van transparantie en openbaarheid. De genomineerden presenteren hun initiatief in een filmpje en u kunt via Mentimeter stemmen voor de top twee, waarna de jury de winnaar kiest.

Zoals gezegd: meer informatie over het programma volgt, evenals de bekendmaking van de genomineerden voor de Transparantieprijs. Houd u vooral deze website in de gaten.

U kun zich aanmelden via deze link om de ontbijtsessie online bij te wonen.