Van 11 tot en met 18 april wordt voor de negende keer de week van Grip op Informatie georganiseerd. De VNG heeft weer een mooi aanbod van webinars over informatiebeheer, actieve openbaarheid en digitale duurzaamheid.

Onze collega's Anne-Maartje Douqué en Jelle Clemens geven webinars over de volgende onderwerpen:

Meld u aan voor onze webinars!

Maandag 15 april: digitale toegankelijkheid in het kader van de Wet open overheid

Tijdens dit webinar krijgt u praktische tips en praktijkvoorbeelden van digitaal toegankelijk gepubliceerde Woo-documenten. Anne-Maartje en Jelle nemen u mee in de uitkomsten van het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) onder leiding van Maarten Marx (docent en onderzoeker). Monica van der Vlies licht de werkwijze toe van de gemeente Hoeksche Waard.


Dinsdag 16 april: Groundhog day, onderzoek naar 35 jaar digitale informatiehuishouding van de overheid

Tijdens deze webinar praten we u bij over 'Groundhog day', het onderzoek naar 35 jaar digitale informatiehuishouding van de overheid.

Samen met Sofie Bustraan, Informatiecommissaris van de gemeente Amsterdam praten we over terugkerende patronen die het op orde brengen van de informatiehuishouding belemmeren, de stand van het nu en de richting voor de toekomst. Actieve openbaarmaking is daarbij een belangrijk instrument. Sofie Bustraan vertelt daarnaast over de achtergrond en werkwijze bij het openbaarheidscentrum van de gemeente Amsterdam.